ALBMIDI.COM
Home > Forum > Instrumenta > Tastiera > Si mund te fshij ramin?
Language
Menu
Top Shkarkime
Sondazh
Cfare deshironi me shume ne albmidi.com? (Per ndonje sugjerim tjeter shkruani me poshte tek komentet)
Ritme
Tinguj
Midi
Sample
Mp3
Moderators: Admin
Forum RSS feedReply
Si mund te fshij ramin?
AuthorText
paridi
V.I.P Member
Avatar

Posts: 55
Contributes: 62

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 19/04/2017
Si mund te fshij ramin?
#post844
Pershendetje admin,si mund te fshij ramin qe nuk me duhet nga memoria e korg pa2x sepse dua te krijoj nje set me ritme te mbledhura nga sete te tjera!?
Delete Edit Quote
 
Admin
FOUNDER
Avatar

Posts: 293
Contributes: 723

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 19/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post845
Boji I te rujtme perpara setit ne USB ose HDD qe te mos prishesh ndonje set padashje!

Zgjidh SOUND MODE dhe shtyp butonin RECORD poshte ekranit dhe do te futesh tek menu e SAMPLAVE.

Me pas shtyp trekendeshin ne krye te ekranit dhe zgjidh opsionin DELETE do te hapet nje dialog pyetesor ku mund te zgjedhesh pastrimin e samplave sipas kategorive.

Per ti fshire te gjithe samplat zgjidh opsionin e fundit DELETE ALL MULTISAMPLE, SAMPLES, DRUM SAMPLES etj.
Music wash from soul the dust of everyday life!
Delete Edit Quote
 
paridi
V.I.P Member
Avatar

Posts: 55
Contributes: 62

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 19/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post846
Si procedure e kam te qarte por nuk e kuptoj se cfare pcm ka tek user.dk nje drum me emer p.sh tifi ne menyre qe ta fshij sepse nese ngaterroj ndonje pcm gjate fshirjes mund te fshij ndonje pcm qe me duhet
Delete Edit Quote
 
Admin
FOUNDER
Avatar

Posts: 293
Contributes: 723

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 20/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post847
E njejta procedure si me siper por fillimisht pastrojme drumkit psh tifidrums I heqim ato sampla qe nuk na duhen duke I zevendesuar me tinguj te tjere qe ka vete fabrikisht tastiera dhe e SAVE kete drums duke e zevendesuar origjinalin. Pastaj kthehemi ne menune e samplave si ne mesazhin e meparshem dhe klikojme butonin e pare apo te dyte se kam shume te qarte se nuk kam tastiere per momentin qe ta shikoj DELETE UNUSED SAMPLES kjo procedure do te fshije te gjithe ato sampla ne memory qe nuk jan ne perdorim nga asnje drumkits apo tinguj ne sint. Ne kete rast do te fshije samplat qe kemi hequr nga tifidrums qe perdorem si shembull me siper.
Music wash from soul the dust of everyday life!
Delete Edit Quote
 
paridi
V.I.P Member
Avatar

Posts: 55
Contributes: 62

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 20/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post848
Dakort qe po e fshij drumsin po nuk e di se kush eshte sampler i tij dmth cfare numri ka,kete se di ..
Delete Edit Quote
 
Admin
FOUNDER
Avatar

Posts: 293
Contributes: 723

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 20/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post849
nuk eshte e nevojshme te dish cfare numri ka po edhe kjo gjehet sidoqofte, duke shtypur notat zgjidh cili sample nuk te pelqe apo qe kerkon te fshish dhe zevendesoje me nje tingull tjeter te tastieres me pas SAVE drumkit dhe bej proceduren si me siper DELETE UNUSED SAMPLES dhe do te fshije nga memoria samplin qe nuk te duhet ose qe nuk eshte ne perdorim ne asnje tingull apo drumkit
Music wash from soul the dust of everyday life!
Delete Edit Quote
 
paridi
V.I.P Member
Avatar

Posts: 55
Contributes: 62

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 21/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post851
S'jam shume i qarte me sqarimin sepse ne listen e samplave (te cilet mund ti fshij) me dalin emra qe nuk kane lidhje me ato emra qe ndodhen ose te userdk ose tek
grup-user user 1 dhe user 2 (te tingujve) dmth une nuk po mundem te bej lidhjen se cili sampler i perket nje emrin ne userdk ose user 1 apo user 2 megjithate faleminderit nga ti
Delete Edit Quote
 
Admin
FOUNDER
Avatar

Posts: 293
Contributes: 723

Gender: _MALE_
Online: No
Date: 21/04/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post852
Perderisa nje drumkit ose nje tinguj mund te permbaje disa sample domethene multisample te cilat nuk ruhen me te njejtin emer ne librarine e samplave po emerohen zakonisht MS00001-MS00002 etj me radhe atehere ideja eshte qe neqoftese ky sample nuk eshte ne perdorim nga asnje tingull ne drumkit apo ne tingujt e USER01-02-03etj mund te fshihet automatikisht nga memoria duke perdorur opsionin DELETE UNUSED SAMPLE.

Tastiera e identifikon automatikisht kete sample apo multisample nese nuk eshte ne perdorim dhe e fshin.

Domethene procedura eshte kjo e zejme se dua te fshij 2 sample nga tifidrums pershembull defin ne noten C4 dhe tupanin ne noten D5, keto tinguj I zevendesoj me dy tinguj te thjeshte te fabrikes cfaredo dhe e bej SAVE. Futem tek librarija e sample dhe duke perdorur butonin DELETE UNUSED SAMPLE tastiera do te identifikoje automatikisht se DEFI dhe TUPANI qe ishin ne tifidrums jane zevendesuar dhe nuk jane me ne perdorim dhe do ti fshije pavaresisht se cfare emri kane ne sample menu se ato ndoshta mund ta kene emrin MS00001 apo cfaredo.

Ose e zejme se do te fshish te gjithe samplat qe ka tifidrums, e fshijm tifidrums ose e zevendesojm me nje drum te fabrikes dhe kthehemi tek komanda DELETE UNUSED SAMPLES dhe kjo do te fshije te gjithe samplat qe perdor tifidrums perderisa tifidrums nuk eshte me ne perdorim.

E njejta procedure ndiqet per tingujt. Domethene rruga qe ndiqet eshte fshin ose zevendeson me pare tingujt/drumkits/notat qe nuk te pelqen samplat ose qe nuk te duhen dhe pastaj fshin samplat nga memorie me komanden DELETE UNUSED SAMPLES dhe jo anasjelltas. Programi kompjuterik I tastieres autamatikisht vlereson se cilat sampla jane ne perdorim dhe cilat jo pastaj I fshin ato qe nuk duhen.
Music wash from soul the dust of everyday life!
Delete Edit Quote
 
Ahmedi
Just arrived
Avatar

Posts: 3
Contributes: 3

Gender: _NEUTRAL_
Online: No
Date: 22/05/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post857
super
Delete Edit Quote
 
Ahmedi
Just arrived
Avatar

Posts: 3
Contributes: 3

Gender: _NEUTRAL_
Online: No
Date: 22/05/2017
Re: Si mund te fshij ramin?
#post858
quote
Admin:
nuk eshte e nevojshme te dish cfare numri ka po edhe kjo gjehet sidoqofte, duke shtypur notat zgjidh cili sample nuk te pelqe apo qe kerkon te fshish dhe zevendesoje me nje tingull tjeter te tastieres me pas SAVE drumkit dhe bej proceduren si me siper DELETE UNUSED SAMPLES dhe do te fshije nga memoria samplin qe nuk te duhet ose qe nuk eshte ne perdorim ne asnje tingull apo drumkit
Delete Edit Quote
 
Reply
Anetaret
Welcome Guest
IP: 3.234.208.66
Username
Password
DOWNLOAD ACCESS
VIP ACCESS
Positive SSL Wildcard
Njoftime
Users Online
US 3.234.x.x
Unknown 37.179.x.x
GB 91.105.x.x
Unknown 63.143.x.x
Statistika
Users
Total Members:
6634
Last Member:
bulentaydin
DateHits
2020-02-18
946946946
2020-02-17
191919191919
2020-02-16
170317031703
2020-02-15
193619361936
2020-02-14
166216621662
2020-02-13
223722372237
2020-02-12
219521952195
General
Pages seen: 4120597
Unique Visitors: 147647
Busiest day: 2017-01-29
Recent news
 New changes on V.I.P. status Payments
 Ndryshime ne Pagesat per V.I.P. status
 V.I.P. Forum - Shkarkime shtese
 Abuzimet me shkarkimet
 Udhezues si te shkarkojme Ritme, Tinguj, SET ..
Recent files
 KORG KRONOS ERHAN 2019.SET (1.23Gb)
 KORG PA4X lavdim-alipa4.SET (250Mb)
 KORG PA900-PA3X gramozz.SET (180Mb)
 dani kronos archive backup (600Mb)
 Korg Triton Plus edo-zile le archiv..
Recent comments
 Admin: Update your WINRAR program :)
 aligashi05101974a: ich brauche die pasword www.albmidi.com..
 Admin: Mund te karikosh ritmet e serive te mepa..
 Violand: Ritme pe Pa700 ka dikush ;
 Admin: try again after a specified time the ser..
FOLLOW FEEDS
 Forum RSS feed
 News RSS feed
 Facebook Page
 Twitter
 SoundCloud
 Sitemap
Styles, Sounds, Samples, Midi, Mp3, Korg, Yamaha, Roland, Pa80, Pa800, Pa1x, Pa2x, Pa3x, Prophecy, Casio CZ, Triton, Trinity, Tallava, Alegro, Popullore, Ngjyra, Pogonishte, Yamaha DX, Yamaha TYROS, GEM WK, Amza, Shota, Cifteli, Sharki, Violine, Klarinet, Gajde, Lahute, Folk, Dajre, Fizarmonike, Moss, Oriental, Arabic, etc...